Høringssvar fra Per Gunnar

Røykfri med damp

Dato: 19.07.2016

Svartype: Med merknad

Begynte å røyke for 37 år siden og har ikke klart å slutte med de vanlige metoder som plaster, tyggegummi etc til tross for stor vilje.Snakket med legen min om dette, satte dato for sluttstrek. Hun anbefalte meg å dampe om det skulle røyne på. Og røyne på det gjorde det. Fikk fatt i utstyr og ble anbefalt litt mer "avanserte dampmaskiner". Fra første drag av denne har jeg ikke røkt en vanlig sigarett, og røyksuget er så og si borte. Det er selvfølgelig dager der røyksuget kommer, men kun i noen korte minutter av gangen. Begynte med 16mg nikotin i ejuicen, gikk raskt ned til 12 og 9mg og er nå nede i 4mg.

Har også introduser dette for min mor som har røkt i over 60 år, hun er også røykrfri nå og vi gleder oss sammen hver gang vi er en tur i Sverige og kommer tilbake igjen uten et par kartonger.

Det kan ikke stemme at min regjereing vil gjøre det vanskeligere for folk å få fatt i disse fantastiske røykesluttproduktene og å inlemme dette tobakksdirektivet i norge (som ikke engang er medlem av eu). Jeg nekter å tro at dette er sant. At produsenter må betale uhorvelige kostnader for å å få produkter på markedet, lange tidsfrister osv. Er det meningen at dere vil ha oss over på tobakken igjen? Er det avgiftskronene dere higer sånn etter, eller ligger dere bare langflate for de store tobakksprodusentene?

Dere har hylt i media om farene ved å røyke i mange år, nå begynner folk å forstå og tar grep. Da kan ikke regjeringen gjøre det ennå vanskeligere for folk å slutte, legge til rette for svartebørs og gjøre det farlig for folk. Jeg kan ikke forstå dette i et opplyst land som norge.

Jeg spør: Har vi en helseminister som sitter på rett post eller burde han styrt et annet departement?