Høringssvar fra Marie

Elektroniske sigaretter

Dato: 13.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg må bare ha lov til å sie min mening ang denne sak. Jeg har røkt siden jeg var 15 år og sluttet å røke sigaretter etter nesten alle mine røkende venner og bekante nå er i 55 års aldern og tobakkens offer begynner å vise seg meg dødlig alvor.
Min moster blev bare 56 år jeg var et av lungekrftens offer jeg er 2 år yngere enn henne. Dette ga meg en ordentlig trøkk ang realiteten vi tobakksslaver lever under. jeg hadde prøvet mange ganger og misslykkets. Jeg har prøvet snus (ekkelt stinker) har prøvet tyggiser og tabletter fra apoteket annonsert som svaret for nikkotinets slaver. Det ende denne nikko tyggis gjorde var at jeg opparbeidet et større nikotinbegjær det er ikke bra men det er bra for dem som selger varen ikke sant.

Her er et meget godt alternativ jeg begynte dampa det lukter ikke du får ikke i deg de giftige kjemikaler og tjæren fra tobakken. Når jeg damper begynte jeg å få luktsinnet tilbake igjen, jeg fikk bort stakånden og har nå begynt å jogge tre ganger i uken. Min økonomi er mye bedre det koster meg bare ca 400 kr i måneden med alt inkludert porto frakt, moms.
Jeg har i dag to år etter jeg startet med damping (e-sigaretter) gått ned i nikotin forbruk noe jeg ikke kunne gjøre med tyggis , tabletter, snus de bare økte mitt forbruk ikke minket forbruket som nå med damping.
Jeg vill helst ikke kjøpe nikotin fra england og siden kjøpte nikotinfri e-juice i Norge. Hvorfor jeg gjør dette er for at jeg vet at et land bare fungere med inntekter fra oss borgerne jeg ville gi skatt til Norge hellere enn utlandet. Vi må kunne kontrolere e-juicer som bruker farlige tilsettninger, for det finnes mange Norske produsenter her i landet som produserer fine naturlige uttrekk som de blander sammen med PG ( Propylenglykol )/VG( vegetabilsk glyserin). Norge kunne tjene penger på en flott naturlig produkt, som faktisk fungerer for os som har vanskelig å stoppe med nikotin. Vi får ikke kemikalier i lungene eller tjære og vi stinker ikke. Det anses heller ikke kult å dampe for ungdom så dette er mest for nikotinslaver men også for dampere som nyter en god damp som et fint årgangsvin, vi nyer det bare. Kan vi ikke slippe å importere dette uten få lov å bruke vårt frie valg. 
Med vennlig hilsen Marie Richter