Høringssvar fra Line Trones

La oss få beholde dampen!

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

Hei.

Jeg har aldri skrevet slikt høringssvar eller lignende tidligere. Og ber derfor på forhånd om unnskyldning hvis det ikke er i rette former og etter reglene.

Jeg er i skrivende stund 34 år. Og jeg startet å røyke av nysgjerrighet og naivitet da jeg var 13/14 år.

Siden den gang har jeg prøvd mange forskjellige måter å slutte med den uvanen. Jeg har brukt titusentalls kroner på plaster, tyggis, bøker, reseptbelagte medisiner og så vel hypnose. Alt uten annet resultat enn en slunken lønnskonto og dårligere selvtillit.

At tablettene (champix) i det hele tatt er lov å selge på det norske markedet er meg en gåte, for en så mørk kjeller har jeg sjeldent vært i. Og unner ikke min verste fiende en slik opplevelse en gang. Men nok om det..

Da jeg for over 4 år siden ble introdusert i dampens verden, var jeg skeptisk. Skulle jeg bruke enda flere penger på å legge fra meg sigarettene når alt annet hadde feilet?

Men fortvilt og desperat etter å kutte den fæle tobakken  gav jeg det et forsøk. Jeg har aldri sett meg tilbake!  Pusten er bedre, luktesansen er bedre, huden er finere, odøren rundt meg er bedre og jeg føler meg fri, bare for å nevne noe.

Jeg ber dere derfor tenke dere nøye om før dere tar avgjørelser som kan sende meg, og tusenvis av andre dempere, tilbake i klørne på tobakksindustrien.

Jeg ber dere lese alle høringssvar fra mine meddampere og fra foreningen Norsk dampselskap og tenke nøye over hva dere egentlig tror dere vil vinne på å innføre TPD. Det er vi, damperne, som kjenner dette området best. Vær så snill å ta oss seriøst! Vi er ikke ute etter å ha et fritt omløp av varer som i verste fall kan være livsfarlige. Vi ber bare om fornuftige lover og regler som gjør at dagens røykere kan få et sunnere alternativ. 

Takk!