Høringssvar fra G. Stranden

E-sigaretter gir økt livskvalitet!

Dato: 21.09.2016

Svartype: Med merknad

Etter ca 35 år som røyker - med dårlig samvittighet, røykhoste, slappe smaksløker og all annen elendighet sigarettene fører med seg - fikk jeg for et par år siden prøve en e-sigarett/damp. Jo, det var godt, men jeg var veldig skeptisk. Røyken var jo så trygg og god og avhengighetsskapende.

Men så prøvde jeg damp igjen noen uker senere, og det smakte kjempegodt! Dette var jo virkelig veien å gå! Så da vi noe senere var i Sverige for å kjøpe "billig" røyk, kjøpte jeg rett og slett en damper istedet. Ikke kostet det mer enn røyken ville ha kostet, heller.

Dermed var det gjort; siden det har jeg ikke smakt en eneste sigarett. Jeg fryder meg stadig over gevinstene; bedre helse, ingen hoste, verken jeg eller klærne mine lukter vondt, mestringsfølelsen ved å faktisk ha sluttet med sigarettene - rett og slett økt livskvalitet!

E-sigaretter fungerer overraskende godt som middel for røykeslutt, det vil være veldig synd om denne muligheten skal bli tatt fra oss. Eksrøykere har et "pattebehov" som vi får tilfredsstilt med e-sigarettene; for mange av oss vil nok veien tilbake til sigarettene være kort dersom forskriften om elektroniske sigaretter blir vedtatt.

Jeg har vært tobakksfri siden 10. januar 2015.