Høringssvar fra Krister Dahle

Bedre Helse av damp.

Dato: 16.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg beklager, jeg ser jeg glemte noe vesentlig i min forige kommentar, så jeg sender inn en liten tilleggkommentar som er veldig viktig og få med seg. 

 

Helsen min har blitt utrolig mye bedre etter jeg begynte å dampe. Tidligere, før jeg slutta å røyke og gikk over til elektroniske sigaretter, eller damp som vi kaller det måtte jeg konstant gå med astma medisinen i lomma. Bare det og gå opp en trapp var slitsomt. Bare noen uker etter jeg skifta røyken med damp merka jeg stor forskjell på helsa, mindre slim i brystet, kunne gå lengre turer og gjøre flere ting som jeg ellers aldri hadde klart med min astma. Etter 2-3 måneder trengte jeg ikke å gå med astma medisinen i lomma, og bruker nå kun min daglige dose og har ingen problem med astmaen i noen sammen henger. Jeg har dampet siden 26. Januar 2016. Og livet mitt er forandret. Jeg begynte med nikotin, og nå damper jeg uten nikotin. Nå damper jeg for kos, og kan gå mange dager uten damp uten noe som helst røyk sug. Jeg har til og med fått meg en hobby. Jeg har god helse igjen takket være damp!  For noen uker siden gikk jeg opp Flørli trappene (4440 trappe trinn rett opp i Rogaland) uten problem med pusten, og det var fantastisk! For litt over et halvt år siden var dette noe jeg aldri kunne gjort eller vert med på. 

 

Det er synd at dagens lov forslag bærer så mye inntrykk av kjøpt og betalt, at dere vil gjør det dyrere og dårligere utvalg, at damp kommer på lik linje med tobakk er helt ufattelig. Det fører bare til at de ikke foretar et skifte til et bedre alternativ, gjør de som kommer etter meg en tjeneste og gi de sjansen til å få et valg uten at det koster en arm og en fot. Gi folket et alternativ isteden for den dødelige tobakken!

Krister, 26 år, storrøyker fra jeg var 14 år.