Høringssvar fra Bjørn-Arne Vangen

Dato: 13.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg har røkt røyketobakk og sigaretter i 45 år inntil januar d.å. Ca 20 pr. dag. Jeg har de siste 20 årene prøvd å slutte x antall ganger med hjelpemidler som tyggegummi, plaster m.m. Dette har ikke fungert på meg  da jeg røkte nesten like mye samtidig da abstinensen tok overhand. Prøvd også såkalte cigalikes ( små e-cigaretter) men de gav for lite nikotin til mitt behov. Januar i år kjøpte jeg større damputstyr og fikk bestilt væske med nikotin fra utlandet. Siden den gang har jeg ikke røkt en eneste sigarett. Nå ( 7 mnd. senere), har jeg halvert nikotinstyrke og målet er 0 innen et år er gått. Dette var det beste fungerende røykeslutt produkt som noen gang er oppfunnet. 

Ved et eventuell streng regulering av dampen vil vi ta fra andre som er like avhengen som jeg var en mulighet for å slutte med tobakk. Motivet mitt var helse og økonomi. En streng regulering fjerner økonomien og vi har bare helse igjen og det er det mange som ikke bryr seg om. 

For min del kunne gjerne tobakkspakken vært innpakket i røykelunger tatt fra lik. Hadde kjøpt det uansett, og slik er det for mange innhuga røykere. Det vil bare være økonomien og noe som lindrer abstinensen i sin helhet som hjelper.