Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 411100

Høringssvar ang. ny forskrift om elektroniske sigaretter

Dato: 21.09.2016

Svartype: Med merknad

Til de det måtte vedkomme: 

Jeg begynte å røyke i svært ung alder, og var fast røyker i over 25 år(12-39) Da jeg var i 17-18 års alderen begynte jeg å få store problemer med lungene, såkalt pneumathorax(usikker på stavemåten) I løpet av ett halvårs tid skjedde dette 6-7 ganger uten at det nyttet å drenere lungene mine så jeg ble sendt til ett større sykehus for operasjon. Har selvsagt ikke bevis for at det var tobakken som var skyld i at lungeb min kollapset men det skjedde alltid etter jeg hadde tatt meg en røyk så mistankene er i høyeste grad tilstede. Etter dette var jeg desperat etter å finne en måte å kutte røyken på, prøvde alt fra Champix til nikotintyggis og ren viljestyrke men klarte det aldri. 

Trodde jeg. 

For nesten to år siden spurte broren min meg om

jeg kunne tenke meg å prøve damping. Hadde på denne tiden kun prøvd en av disse "cig-alike" produktene som ikke produserer særlig med damp men smaken var helt grusom så jeg hadde liten tro på at dette skulle gå. Heldigvis tok jeg feil! Har faktisk ikke rørt en eneste sigarett siden jeg starta å dampe(på ordentlig, ikke sånn tulle e-sig fra Dansmoke e.l) Det produktet kan ikke sammenlignes med damping som den er i dag. Kvalitetskontrollen både på ejuice og de forskjellige e-sigarettene er uhyre streng, og det skal den være. Forbrukersikkerhet er utrolig viktig for dampere og vi er flinke med å opplyse/lære hverandre om nyere/tryggere produkter. 

Regulering er kanskje en god idé, men vi vil anbefale dere å ikke presse opp prisene på en allerede dyr handelsvare. Det vil ta fullstendig knekken på økonomien til de aller fleste. Jeg slutta ikke å røyke for og spare penger men for å redde livet mitt. Tror ikke jeg er alene om å tenke sånn.

Uten damp går vi en veldig usikker og bekymringsverdig fremtid i møte.