Høringssvar fra Eivind L. Apalnes

Min erfaring med damping av juice

Dato: 31.08.2016

Svartype: Med merknad

Jeg har nå vert røykfri siden desember 2015 takket være at jeg kom over en side på nettet som viste meg hva damping var for noe.

Er i dag 51 år og har røkt Rød Mix 3 i 30 år, bestemte meg som 45 åring at jeg måtte gjøre noe. Forsøkte med nikotin plaster, nikotin sugetabletter og til slutt Champix, uten at jeg lyktes med røykeslutt.

Begynte i januar 2015 med noen E-sigaretter uten nikotin samtidig med at jeg gikk over til sigaretter. Følte at dette produktet ikke tilfredsstilte mitt behov og fortsatte med sigaretter.

Etter sommerferien kjøpte jeg en type med tank og veskepåfylling, bestilte juice fra utlandet med nikotin, tanken med denne var å redusere forbruket av sigaretter. 

Den 3. desember 2015 sluttet jeg med å røyke 20+ sigaretter om dagen og brukte kun damprøyk for å tilfredsstille mitt behov for nikotin. Brukte da en juice som inneholdt 18 mg nikotin.

For å distansere meg fra tobakk smak så valgte jeg konsekvent smaker som frukt, karamell, spearmint osv.. Ikke røykere setter pris på at det nå lukter godt når jeg damper :-)

I dag kan jeg sitte ved siden av røkere uten at det frister med en røyk og jeg er nå nede på 8 mg nikotin i juicen jeg bruker. Planen er å redusere nikotin innholdet ennå mer for så og ende opp med også å slutte med damping en gang...

Kondisen har blitt mye bedre og jeg sover bedre på natten. 

Så mitt ønske er jeg og andre i fremtiden kan kjøpe nikotin juice med hvilken smak jeg ønsker i det kvantum som passer meg i en Norsk butikk.

Eivind