Høringssvar fra Tobias

Damping reddet meg fra en farlig livstil.

Dato: 18.09.2016

Svartype: Med merknad

Som overskriften sier; damping reddet meg fra en livsfarlig livstil.

Jeg begynte å røyke når jeg var 14 år gammel, dum som jeg var. På det værste så røyket jeg nesten en hel rullingspakke med rød 3 pr dag. 

Jeg var da på god vei til store helseproblemer i en veldig ung alder, uten noen planer om å gjøre noe med det.

Når jeg var 19 år gammel introduserte min far meg for damping. Han gav meg et par billige dampere og en god del væske. I starten var jeg veldig skeptisk og skjønte ikke helt hvordan dette noen gang kunne være bedre enn å røyke. Jeg brukte damperen jeg fikk av far noen ganger på jobb og andre ganger kunne den ligge i flere uker uten å bli rørt. Når jeg var 20 år, kom fatter med enda en damper til meg, en som var mye nyere og dyrere. Til å begynne med, så brukte jeg damperen min og rullingsen min like mye, helt frem til jeg plutselig en måned ikke hadde råd til å kjøpe røyk, så jeg måtte bruke damperen hele den måneden. Når jeg fikk penger igjen til å kjøpe røyk, så lot jeg rett og slett vær å kjøpe det, for i den tidsperioden fant jeg ut av at damping var MYE bedre enn røyking. Jeg bestemte meg da for å kjøpe min egen, akkurat som jeg ville ha den. Etter det har jeg vært røykfri i over ett år.. Jeg kan med hånden på hjertet si at damping har rettet livet mitt, og hvis det blir nye regulereringer på væske og damping, så kommer alt for mange til å gå tilbake til tobakk, inkludert meg selv, og da tar dere ikke bare bort det beste hjelpemiddelet for fast røykeslutt, dere risikerer også livet og helsen til tusenvis av norske borgere.

Alle de forskjelligesmakene, muligheten til å velge selv hvilket nikotininnhold jeg skal ha, at jeg kan kjøpe ingrediensene som trengs ig lage væske selv, den veldig overkommelige prisen.. Alt dette er ting som gjør damping til det det er. Vi har nå fått et produkt som kan redde mange tusen liv, i flere generasjoner frem i tid. 

Jeg takker nå for meg, og ønsker at dere ikke tar denne fantastiske muligheten fra det norske folket, og er med å redde liv.

Mvh Tobias Torgersen