Høringssvar fra Hans Emil

En gladhistorie.

Dato: 15.09.2016

Svartype: Med merknad

En gladhistorie kan vell komme frem i lyset også, eller? Jeg har brukt sigaretter i snart 50 år .Jeg var faktisk oppe i 30-40 sigaretter i de siste årene. Merket at dette ikke var bra, da jeg måtte sove med ørepropper om natten  på grunn av pipingen i brystet,(nesten som et tog plystrer i en tunell.) Jeg er ganske så sta av meg, men å klare å slutte med tobakken var som en forbannelse. Jeg kjøpte for tusenvis av kroner i alle slags medikamenter som selges på apotek, gang på gang uten at det hjalp. Når jeg skulle gå i ei trapp måtte jeg ta pause på grunn av pusten, skulle jeg på hytta kjøre noen lass med jord eller lignende, måtte jeg ta pause etter to lass. Hver gang det var forkjølelse influensa i anmarsj så fikk jeg det. Sov svært dårlig om nettene på grunn av at jeg gikk tett i nesen. Brukte Nesespray av alle typer, men våknet med sandpapir i munnen hver morgen etter som at jeg måtte puste med åpen munn. For 3 år siden fikk jeg meget kraftig lungebetennelse ,noe som ble enda verre for 3 år siden. Da fikk jeg både Meget kraftig lungebetennelse samt bronkitt, havnet på sykehuset etter som det var nesten helt umulig å puste.

Etter oppholdet på sykehuset fortalte min lege at jeg hadde en begynnelse til kols, men røykte fortsatte jeg med. Må tilføye at jeg hver eneste vinter de siste årene har jeg vært sengeliggende på grunn av influensa.

MEN SÅ SKJEDDE DET NOE: Min datter fikk meg til å bestille fra utlandet e.sigarett samt nikotin væske .Jeg fikk dette hjem ,men jeg hadde svært liten tro på dette. Etter ca. en uke begynte jeg å prøve dette merkelige sakene som jeg syntes det var  Jeg startet med 36mg i styrke på nikotin som er sterkt, men jeg brukte jo Prince så det føltes ikke så sterkt.

Dette miraklet med damp begynte jeg med for 30 mnd. Siden og er nå nede i en styrke på 6-10 mg nikotin.

Det som har skjedd med meg etter dette er følgende : Jeg kan springe i trapper, jeg trenger ikke å ta pauser for hver trillebår jeg skal kjøre på hytta.(må tilføye at jeg hadde på 12 tonn jord med trillebår for å fornye plenen i sommer ) Jeg er aldri tett i nesen lengre. Jeg har vært hos min lege for ca.4-5 mnd. Siden, og hun lyttet på meg å smilte . Jeg hadde fortalt henne at jeg hadde begynt med damp ,derfor var jeg så mye bedre. Jeg sover svært godt om natten uten toget som piper i tunnelen. Jeg har ikke vært forkjølet ,eller hatt influensa siden . TUSEN TAKK TIL DAMPEN SOM HAR GITT MEG ET NYTT LIV. Det er nå gått 3 vintre etter jeg gikk over til damp, og har ikke hatt så mye som en liten forkjølelse etter at jeg byttet til dampe. Det må være 10-15 år siden at jeg har unngått å hatt det. Hadde jeg ikke gått over til damp den gangen, så tror jeg neppe jeg har vært her nå.OBS.Pr. i dag er jeg nede på 3 mg.så snart er tiden inne for å slutte med det ogs,da jag masse ganger nå glemmer å dampe.