Høringssvar fra Ann-Kristin Martinse

Dato: 14.09.2016

Svartype: Med merknad

Etter flere forsøk med å slutte å røyke ved bruk av både tyggis, plaster og snus hadde jeg gitt opp håpet om å noen gang bli røyk fri. Men så fikk jeg et tips om å prøve damp. Jeg fikk mitt første start sett og den dagen la jeg bort røyken for godt. Jeg hadde ikke lyst på røyk og etter 1-2 uker begynte jeg å merke at ting smakte godt, luktet godt og at pusten ble lettere. Jeg hadde da røyket ca 15-20 om dagen i da nesten 15 år.. Å da legge den på hylla samme dagen som jeg fikk start sette burde si noe om hvor mye dampen faktisk hjelper.

Jeg kommer ikke til å ha noe annet valg enn å gå tilbake til røyken hvis prisene blir som det er spådd. For da gjør dere det sånn at det faktisk er billigere å røyke enn å bruke damp som er mye mindre farlig og mye mindre kreft fremkallende. Dette kan jeg ikke se er riktig i det hele tatt.

Jeg oppfordrer alle mine røykende venner til å prøve dampen fordi jeg har ingen venner å miste pågrund av røyken. Jeg vil heller si at dampen er et nytelsesmiddel som ikke burde bli avgiftsbelagt som tobakk, for det er ikke tobakk. Det er jo damp. Og mye mye sunnere. 

Jeg håper vi i fremtiden får friheten til å velge selv av utstyr og smaker. For alle mennesker er forskjellige og noen trenger faktisk 24+ Mg nikotin mens andre trenger mindre. Og noen har dårlig råd, mens andre har god råd. La oss få friheten til å bestemme selv. Og la oss få friheten til å bli røykfrie med noe som faktisk fungerer. Ikke la det bli restriksjoner og avgiftsbelagt så røykere faktisk har et valg om å bli sunnere..