Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 114451

nytelsesmiddel?

Dato: 12.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg har røkt sigaretter fra jeg var 15 år. Det er nå 6 år siden jeg begynte. 

Jeg har i flere omganger forsøkt å slutte med sigaretter. Via snus, viljestyrke. Ikke noe har klart å holde meg unna over lenger tid enn én måned. 

Jeg begynte med Damping i starten av året. Kjøpte en damper for å ha mulighet til å røyke inne hjemme, etter første dag me den bestemete jeg meg for å si farvell til sigarettene for smaken var mye bedre, og det er et vikigt punkt i denne saken. Fjerner dere smaker å muligheter her blir det vanskelig å finne noe du liker. Jeg er i mye bedre form, lukter ikke vondt, har bedre luktesans, smak og humør. 

Jeg anbefaler andre rundt meg å kutte sigarettene via damp. Flere og flere bekjente klarer det. Skepsisen er stor, for de leser de store stygge overskriftene fra aktører som slutter å tjene penger om folk slutter å røyke. Men via Norsk Dampselskap (NDS) får vi reel informasjon om produktene. Skepsisen blir mindre og mindre. 

Om dere i regjeringen også ville sett fakta fra uavhengige utredelser, og sett alle de positive faktorene kontra de få negative, ville dere innsett at å innføre så strenge krav og umulige regler er imot hensikten. 

Å få så høye priser og strenge regler vil føre til mer bruk av sigaretter igjen. Noe som kun gagner eierne av tobakksindustrien. 

Ja Damping er også et marked med stor verdi, men å regulere dette på samme måte som tobakk? Hvorfor? Dette er ikke tobakk. 

Jeg har ikke planer om å slutte med nikotin men startet på 18mg gikk ned til 12 å nå bruker jeg 6mg så hvem vett, kansje blir det slutt med både nikotin å damp etter vært. Men vær så snill å ikke gjør dette vanskeligere.

Ikke ta fra oss dampere, røykere og snusere muligheten til å kutte tobakk og leve et bedre liv med damp.