Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 135185

Potensiell helsebringende virkning !!

Dato: 13.09.2016

Svartype: Med merknad

I el-sigaretter eksisterer ikke tobakk, og for mange dampere heller ikke nikotin i særlig grad. De fleste starter med nikotin, og de aller fleste trapper ned nikotinmengden til et minimum etter hvert. Vi som damper er selvsagt opptatt av helsen vår, det er jo derfor vi har sluttet å røyke !!! 

Jeg er snart 70 år og har røkt i 50 av disse. Opptil 50 sigaretter pr dag. For to år siden ble jeg introdusert for damp, og lykken var stor da jeg etter en uke kunne legge vekk sigarettene for godt. I disse to årene har min livskvalitet blitt bare bedre og bedre. Jeg er bl.a. i god form fordi jeg kan gå i fjellet uten tung pust som før. Jeg er gått ned i vekt fordi jeg øyner en sjanse til å leve lenger enn da jeg røkte, og har derfor lagt om til et sunnere kosthold.

Om de 50000 nordmenn som damper  starter å røyke igjen, vil de havne i statistikken over de som dør av det. Er det ikke ca 6000 pr år? Er det ikke regjeringens ønske at flest mulig skal være røykfrie?  Hvor er logikken?

Jeg reagerer på at damp skal reguleres fordi det kan ha en POTENSIELL skadelig virkning!! Kan dere ikke snu på det og innrømme at det kan ha en potensiell helsebringende virkning?? I alle fall til det motsatte er bevist?