Høringssvar fra Benedicte

TPD

Dato: 24.09.2016

Svartype: Med merknad

Det er allerede lagt ut mange svar som nevner alle de upraktiske bivirkninger ved dette forslaget, så jeg skal gjøre det kort:

1 Oktober har jeg vært røykfri i 8 mnd. Ikke så lenge, det vet jeg. Men nå har det gått så lang tid at jeg merker alle fordelene ved å ikke røyke. Etter tre uker la jeg tilfeldigvis merke til at det ikke pep i halsen. Etter 5-6 uker la jeg merke til at jeg har i mange år hatt storforbruk av tøymykner. Nå har jeg mer enn halvert forbruket. Og jeg lukter den friske klesvasken selv. Etter ca tre måneder fikk jeg en slags åpenbaring: jeg har ikke hostet EN gang de siste tre månedene. Det høres helt unaturlig ut, ikke sant? Vel, jeg har ikke vært forkjøla, eller hatt noe "rusk i halsen". Jeg har heller ikke hatt behov for å kremte fordi stemmen svikter pga nevnte rusk. Det var først da jeg sa til meg selv at jeg ER ikke-røyker. 

Det fokuseres mye på pris, tilgjengelighet etc i andre svar, så jeg skal ikke liste opp de tingene der. Bent Høie framstår som opptatt av folkeHELSA, så jeg sender dette svaret for å fortelle ham: å slutte med tobakk ved hjelp av damp ER måten å øke folkeHELSA. 

Min søster forsøker å dampe litt mer, min far forsøker å dampe litt mer og min mor (som har begynnende kols) forsøker og BØR dampe litt mer. I min lille familie er vi nå to som ikke røyker, min bror som aldri starter og jeg, som har sluttet. Og det uten abstinens, irritasjon, stress eller egentlig noe behov for viljestyrke. Og dette vil dere at ikke skal være mer tilgjengelig enn tobakk. Det er ikke til å forstå. 

Dampere er mer opptatt av folkehelsa enn dere.

Mvh IKKE-røyker.