Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 581220

Damping fjør det enkler å slutte å røyke

Dato: 25.09.2016

Svartype: Med merknad

etter 20 år med 20-30 sigaretter hver dag, greide jeg for to år siden å slutte å røyke.

Jeg startet med damping. Det ironiske er at jeg hadde gjort dette for mange år siden om jeg visste at det ville bli så lett å kutte ut røyken. Jeg bestemte meg aldri for å slutte å røyke. Jeg bestemte meg for å prøve å bytte ut røyken med damp. Jeg kjøpte via England en væske med høyt nikotin innhold. Er nå nede i 6 mg i styrke. Målet er å også slutte med nikotin, og deretter også med damping.

Min største motivasjon var en bedre helse. I dag både trener jeg og går turer i fjellet uten å merke at jeg er sliten eller puster som en hval. Alle som fremdeles røyker i dag vet hvor farlig det er. Vi trenger dette som et hjelpemiddel og nytelsesmiddel, til en fornuftig pris.

At reklame og salg bør reguleres er jeg helt for, og dagens regelverk må nok oppdateres. Men ikke ødelegg denne muligheten for andre til å komme like langt som jeg har gjort de siste to årene. ved å gjøre det dyrere og/eller vanskeligere for oss som faktisk har klart å stumpe røyken ved hjelp av dette. Tenk samfunnsøkonomisk, og bidra heller til at vi kan få kjøpt nikotinholdig e-væske til en normal pris, også i Norge.

Noe av effekten så langt?

Jeg har spart mange tusen kroner som jeg i stedet bruker/sparer. Besparelsen samfunnet får på mine potensielle skader/sykdom av røyken, puttes i stedet inn i samfunnsøkonomien ved at jeg nå er som enhver annen forbruker.
Jeg har holdt vekten uten problem, puster bedre, og har fått energien tilbake. 
Luktesansen og smakssansen er også tilbake etter 20 år. 

Håper at noen skjønner fordelene med e-sigaretter og lar meg og andre få lov å bli kvitt sigarettene for godt med denne metoden.