Høringssvar fra Hans Olav

Damp I Norge

Dato: 17.09.2016

Svartype: Med merknad

Hei

Jeg begynner som de fleste her med at jeg var en storøyker i 40 år. Mellom 30 – 40 sigaretter om dagen omtrent fra den dagen jeg tok min første sigarett. Regnet sånn cirka ut at jeg har røyka opp et ganske så bra hus. Angret på at jeg tok det regnestykket gitt.

JEg har prøvd de fleste produkter som plaster, tyggis og spray. Ble direkte dårlig med oppkast og meget uvell i kroppen.

For ca 1000 dager siden kjøpte jeg meg et nybegynnersett DAMPutstyr, eller jeg kjøpte to slike sett. Og ga et til min mor istedet for å kjøpe sigaretter. Hun har røyka i litt over 60 år. Mellom 20 – 30 sigaretter om dagen. Så hun har røyka opp et større hus enn meg.

Vi sluttet på dagen begge to. Begge har  vi kols. Selv så var vel min kols litt verre enn hennes. Rett før jeg begynte å DAMPe så var jeg en tur på lungeavdelingen på et sykehus for lungekapasitet. På utpust så klarte jeg ikke blåse kraftig nok til at det gjorde utslag omtrent.

Derfor ble DAMP et håp om et bedre alternativ for min helsesituasjon til det bedre. Etter ca 4 uker var jeg på nytt til kontroll på lungeavdelingen. Legen der lurte innmari på hva jeg hadde gjort som nå hadde en mye mye bedre resultat på utpust.

Formen generelt er blitt mye bedre, spesielt er hjertet mitt også blitt bedre. Jeg har overlevd 5 påviste hjerteinfarkt. Etter at jeg begynte med DAMP så begynte hjertet å bli fort bedre.

 

Så en ting er sikkert, om dere skal tusle i halen på et EU vi IKKE er medlem i så vil dessverre mange gå tilbake til røyken. For det som finnes av plaster, tyggegummi og spray med nikotin er totalt ubrukelig. Det har kanskje virket for noen få, men de jeg snakker med til daglig har ikke fått den virkningen de ønsket.....nemlig å slutte å røyke.

I gruppa Damp I Norge på facebook er det mange beviser for dette. Dette gjelder da også i mange andre grupper.
Champix..........joa, har prøvd det også men tankene mine gikk mot steder de ikke skulle. Slutta fort med de farlige legemidlene.

Men uansett om dere setter igang med det sinnsyke opplegget med små tanker etc etc, så er det over og ut for meg. Altså.......det er nok rett tilbake til røyken og jeg har dessverre ikke så mye viljestyrke at jeg klarer å holde meg unna røyk. DAMPen er redningen min.

 

Alle mennesker jeg har truffet som da DAMPer og mange som støtter DAMPen uten å hverken DAMPe eller røyker mener det samme.

«Vi er FOR at det skal bli 18 års aldersgrense for alt av e-juicer og utstyr.»

 

Men uansett er det vel noen som leser alle disse hørings-svarene som kan se helsegevinsten i å gå over til DAMP.