Høringssvar fra Jon-Anders Martinsen

Endelig røykfri uten legemidler

Dato: 07.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg har røkt sigaretter fra jeg var 14 år. Det er nå 20 år (med kortere opphold innimellom) siden jeg begynte. 

Jeg har i flere omganger forsøkt å slutte med sigaretter. Via snus, viljestyrke, plaster, piller (champix?), tyggis og dårlig helse. Ikke noe har klart å holde meg unna over lenger tid enn én måned. 

Jeg begynte med Damping for 7-8 uker siden. Har ikke lyst på røyk eller snus lenger. Jeg er i mye bedre form, lukter ikke vondt, har bedre luktesans, smak og humør. 

Jeg anbefaler andre rundt meg å kutte sigarettene via damp. Flere og flere bekjente klarer det. Skepsisen er stor, for de leser de store stygge overskriftene fra aktører som slutter å tjene penger om folk slutter å røyke. Men via Norsk Dampselskap (NDS) får vi reel informasjon om produktene. Skepsisen blir mindre og mindre. 

Om dere i regjeringen også ville sett fakta fra uavhengige utredelser, og sett alle de positive faktorene kontra de få negative, ville dere innsett at å innføre så strenge krav og umulige regler er imot hensikten. 

Å få så høye priser og strenge regler vil føre til mer bruk av sigaretter igjen. Noe som kun gagner eierne av tobakksindustrien. 

Ja Damping er også et marked med stor verdi, men å regulere dette på samme måte som tobakk? Hvorfor? Dette er ikke tobakk. 

Jeg håper jeg i fremtiden blir totalt fri for nikotin, for allerede etter 3 uker reduserte jeg nikotininnholdet i e-juicen jeg bruker fra 16mg/ml til 3mg/ml. 

Ikke ta fra oss dampere, røykere og snusere muligheten til å kutte tobakk og leve et bedre liv med damp.

Stem nei!