Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 319293

Dato: 18.09.2016

Svartype: Med merknad

Om myndighetene VIRKELIG ønsker en røykfri befolkning, på tross av tapte avgiftsinntekter, innfører man ikke begrensninger i dampen. Tvert om, vil man tillate salg av nikotinholdig juice, for å hjelpe røykere som ønsker å slutte over abstinensene med sigarettene. Etter flere røykesluttforsøk, med påfølgende sorg, desperasjon og PMS-oppførsel har jeg alltid vendt tilbake til sigarettene.Men etter å ha forsøkt e-sigaretter, har jeg ikke rørt sigaretter på seks md, bortsett fra et par trekk ved to anledninger, bare for nysgjerrighetens skyld. Noe værre har jeg sjelden smakt. Som å gå tilbake til "barndommen" når man prøvde røyk for første gang. Den gangen var det jo ganske tøft å røyke. Det er det ikke lenger! Forslaget er å istedet forby røyking av tobakk, evt fase det ut som foreslått ved å forby salg av tobakk til de født etter en viss dato. DETTE høres jo faktisk fornuftig ut! 

Argumentet med at unge vil begynne med e-sigg i stedet, holder ikke mål. Kanskje noen synes det er spennende og vil komme til å prøve det for en periode, men da e-sigg ikke er like avhengighetsskapende som sigaretter, vil nok bruken blant unge fade ut. At de kommer til å dampe livet ut, kan jeg ikke forestille meg.  Kan ikke akkurat si at jeg føler meg veldig kul der jeg står med damper'n min. Men uansett vil jo alltid unge føle for et opprør og være "gærne", og da vil jeg si at dampen ikke er det værste de kan benytte i dette henseende. 

La oss alle som ønsker å holde oss unna tobakk, få lov til å få muligheten til å fortsette dette. Mange blant meg som kommer til å gå tilbake til sigaretter om dette går igjennom. Det bøs i stedet legges til rette for at alle røykere prøver dette. Gjennom offtentlig sponset reklame, formidlet som et røykesluttprodukt, ikke som et alternativ til sigaretter. 

Håper virkelig fornuften seirer i denne saken.