Høringssvar fra Kjetil Aakenes

Ja til damping er nei til røyking og tobakk

Dato: 22.09.2016

Svartype: Med merknad

Kjetil Aakenes

1827 Hobøl

 

 

 

Høringssvar - forslag om endringer i tobakksskadeloven

1: Min historie: den korte varianten

Jeg var storrøyker i rundt 40 år. Startet som 12-13 åring, og da jeg var 55 røykte jeg 60 + sigaretter daglig. Hadde elendig helse, og brukte tre typer turbuhalere daglig, pluss annen astmamedisin. Gjennom disse årene har jeg prøvd ethvert tilgjengelig røykesluttmiddel, inklusive flere kurs. Ikke noe av dette førte til mer en tre ukers reduksjon i røykingen.

Jeg ble introdusert for damp i februar 2014. Det tok to uker å skaffe utstyr og e-juice i den høye styrken (24-36 mg/ml) en storrøyker trenger. Medio mars 2014 var jeg en ex-røyker. Jeg trappet ned på nikotin ganske raskt, til jeg nå damper 0-6 mg/ml. Astmamedisiner og turbuhalere var kuttet ut i løpet av tre måneder. Nå er jeg i meget god form og sykler ca. 10.000 kilometer i året.Damping er nå kos og rekreasjon, og en daglig påminnelse om at jeg endelig er en ikke-røyker.

Min historie er ikke unik, det finnes tusenvis som kan fortelle noe lignende.

Damp er en unik mulighet til å endelig bli kvitt tobakk i samfunnet en gang for alle. Jeg ber om at våre politikere ikke regulerer denne muligheten ihjel.Jeg vil forøvrig gi min fulle tilslutning til høringssvaret fra NDS (Norsk Dampselskap), dampernes interesseorganisasjon.Mvh,

Kjetil Aakenes