Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 652497

Høringssvar

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg er en kvinne på 29 år, som har røyket i 13 år. 

Jeg har aldri hatt lyst til å slutte å røyke en gang, men fallt under for presset. Røykere blir i dag sett på som "kriminelle", med stygge blikk og kommentarer fra fremmede og ukjente. Bare det å gå ute med en røyk i hånden, og det er barn tilstede - blir man sett veldig ned på.

Barnehager og skoler tar ofte kontakt med foreldre og forteller at barna lukter røyk, og at det må vi gjøre noe med. Hva forventer de egentlig å få ut av en sånn samtale? Hva kan du gjøre hvis foreldre, besteforeldre, onkler og tanter osv røyker.. Skal man la være å besøke dem av den grunn? Skal man holde seg totalt borte fra alt som har med røyk å gjøre, bare for å glede nazi nesen til anti røykere? 

Jeg er desverre en av dem som bukker under for presset..Jeg takler dårlig å få kritikk/kommentarer og stygge blikk fra andre pga. røyken.. Og får dårlig samvittighet og føler meg som en dårlig person.. Sånn skal det altså ikke være.. Men jeg valgte å slutte å røyke for 8 dager siden, pga. at barnet mitt ikke skulle lukte røyk lengre. Redningen min er damp røyk. Ikke ta ifra oss en ting som funker, vær så snill.