Høringssvar fra Mayeliz Ø. Haugen

Dette vil neppe gagne verken forbrukerene eller forhandlerene

Dato: 07.09.2016

Svartype: Med merknad

Disse reguleringene vil gjøre det umulig for norske forhandlere å drive butikk i Norge. I tillegg vil det bli skyhøye priser for forbrukere.
Med disse reguleringene legger dere virkelig til rette for viderer tobakksforbruk for oss som vil slutte å røyke. Derer legger virkelig tilrett for et gråmarked, med smugling og svartebørs handel.

Det er helt forkastelig, og dette gjør dere, full viten om at sigarett røyking blir et billigere og enklere alternativ for nikotinavhengige?

Denne reguleringen av et produkt, som nå fungerer veldig bra for x-røykere, vil helt klart virke mot ETHVERT ønske om et ønske om bedre helse, færre kreftpasienter og færre sigarettrøykere i dette landet..
Jeg er svært skuffet over dette, og det virker ikke særlig gjennomtenkt.

Jeg forventer at dere er konsekvente i reguleringene deres, og regulerer nikotinplaster, tyggegummi og legemidler for røykavvending, på samme måte som dampevæske til dampeutstyet - og at prisene på disse produktene øker til samme nivå som dampevæske. I tillegg må tilgjengeligheten for disse produktene gjøres like vanskelig for disse produktene som på dampeutstyr og dampevæske! 

Denne reguleringen dere foreslår henger virkelig ikke på greip. Jeg er glad jeg både damper og stemmer ved kommune og stortingsvalg. Inntil dette produktet er godkjent og lett tilgjengelig med en pris som er betydelig lavere enn dagens sigarettpriser, vil jeg forbeholde meg retten til å være en " en sak" velger.
Vennlig hilsen en dame på 55år, som vil bestemme over egen helse.