Høringssvar fra Fredrik Axthorne

damping

Dato: 21.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg er en 40 år gammel man som har røyket i nesten 20 år. Har tidligere prøvd alt ifra nikotintuggummi til hypnose for at slute røyke men ingenting har hjelpet meg og det har rett og slett vart et helvete at ikke kunne ta seg ur denne røykingen.

Så fikk jeg, 15e august 2015, prøvd damping mha en e-sigarett på en bryllopsfest. I dagene etter tenkte jeg at det ikke kunde skade å prøve så bestillte meg et enkelt nybørjar-set fra en norsk forhandler som var rekkommendert av brukere på Norsk Dampselskaps sine facebooksider.

Hade egentlig veldigt liten tro på at dette skulle virke for meg da jeg gått på så mange nedturer med tidligere forsøk med tuggummi mv. Men se på den! Nå, et år senere er jeg fortsatt røykfri! Jeg gikk fra at røyke en pakke marlboro hver eneste dag til at kutte ut det helt! Og ikke nok med at jeg kuttet ut røyken, jeg damper alt mindre for hver eneste uke. Målet er selvføglig at kutte ut dampen også men en sak er jeg helt sikker på - og det er at jeg aldri hade klart at kutte ut røyken av sigaretter hvis det ikke vart for at jeg fikk opp øynene mine for dampen.

Jeg ønsker, og håper, at ni politiker skal forstå at det finnes tusentals, om ikke tiotusentals mennesker der ute i landet vårt som skulle ha stor hjelp av damp-produktene som finnes på markedet nå. Hvær så snill og gjør det ikke dyrare og svårare at få tak i våre utstyr!!