Høringssvar fra Likken Sperling

Mine om regulering av damp etc.

Dato: 25.09.2016

Svartype: Med merknad

Mitt navn er Likken Pagh Sperling. Måtte ta meg selv i nakken for å skrive dette innlegg. Er passe oppgitt, men det hjelper jo ingen.
Skulle så gjerne ha sett, at regjeringens høringsforslag hadde inneholdt et minimum av fornuft i forhold til hva dette produkt kaldet Damp - egentlig består av. Ikke minst hvilke muligheter for positiv utvikling for fremtidens folkehelse dette kunne bibringe folk. Her legges det opp til en total rasering av de muligheter. Hvordan går det an å tilrettelegge for nye love å regler uten å ha den fjerneste relevante viten om hva dette fenomenet består av - ingenting tyder på, at man her har søkt informasjon og lest forskningsraporter fra uavhengige ledende forskere - som det finnes mengder av. Så mye kvasiforskning aviser og tidsskrifter har vært fyllt opp med, ser ut til å være kildene.
Selv har jeg slitt med tobakks spøkelset i nesten 50 år. Har utallige mislykkede slutt forsøk bak meg, med bruk av anbefalte pharma produkter. Min helse var selvsakt skrantende etter mange år med evig tilbakevendene langvarige hals- og lungeinfeksjoner og forkjølelser som aldri tok slutt. For ca 3,5 år siden kom jeg ved entilfeldighet over dette nye litt rare produkt - Damp. Da ble disse sigalikes innkjøpt. Virket dårlig - prøvde forskjelige merker. Surfet på nett og fandt foreningen NDS - trodde det handlet om dampskipe. Men nei - her fikke jeg utrolig god hjelp og veiledning og ble henvist til skikkeligt utstyr.
Har vært røykfri nå i godt over 3 år. Grunnen til at dette gikk enkelt og problemfritt var mulighetene for å velge persontilpasset utstyr og e-juice. Hvis de forslag som vi nå ser ligger gjennom arbeidet (!!) blir vedtatt - da ødelegges mulighetene for de valg, som er avgjøende for å lykkes. Og med de avgifter som her er lagt opp til. Ja, da har dere gitt dampen dødsstøtet. Gratulerer til Big Pharma og Big Tobaco.
Har på 3 år ikke hatt annet enn antydning til lett forkjølelse - borte etter 3 dager. Ingen hals- eller lungebetennelse. Mye mer energi - går trappene uten å bli annpusten. Er pensjonist nå og er nå 70 år gammel, men føler jeg har fått 20 år ekstra i gave ved hjelp av dampen. Nicotin innholdet i juicen minker man helt naturlig etter få uker. Startet med 12 mg og damper nå 3 mg - og det kun pga nyere forskning, som antyder at nicotinen kan hjelpe til med å forebygge demens og altzheimer. Så da holder jeg meg der til jeg ikke gidder å dampe mer. Avhengighet - nei det finnes ikke, her er det bare kosen igjen. Håper virkelig av helse mitt hjerte, at denne regjering tar til fornuft og ikke ødelegger denne gyldne mulighet for utsikten til en tobakk fri fremtid for mine etterkommere. Her ligger den gyldne mulighet - bare å bruke den.

Takk for meg