Høringssvar fra Trine Sandsmark

Hvordan e-sigaretter har påvirket mitt liv

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg røyka i mange år før jeg fant dampen. Prøvde å slutte med røyken veldig mange ganger før dampen, som f,eks. tyggis, plaster, pastiller, kutte tvert og nedtrapping men endte alltid tilbake til røyken. 

Nå har jeg vært røykfri i over 2 år pga at dampen eksisterer og prisene på dette er overkommerlig i forhold til tobakken, Min søster reagerer på røyk men etter jeg begynte å dampe så merer ho ikke noen vond lukt fra meg og jeg kan faktisk dampe i samme rom som ho er i. 

Jeg har fått bedre helse av å dampe, er ikke tungpusten og har bedre kondisjon. Kjenner mange som har sluttet med røyk pga e.sigarettene og er bare flere og flere som går over til dampen istedenfor og blir der. Om avgifter og slikt blir satt opp til forhandlere som prøver å hjelpe befolkningen med røykeslutt så blir dette for dyrt for oss som damper eller har tenkt til å slutte. Om dette blir dyrere enn røyken så blir ikke Norge ett røykfritt land, da er det mange som går tilbake til røyken istedenfor å dampe og alle de preparatene som er for røykeslutt som tyggis, plaster og drops, funker ikke, men dampen funker så her er det noe å tenke over.

Håper inderlig at priser, avgifter og lignende blir overkommelig slik at damp og utstyr blir letter å få tak i og at folk fortsetter å kutte ut røyken