Høringssvar fra Magnar

Elektroniske sigaretter har forbedret livskavliteten min

Dato: 21.09.2016

Svartype: Med merknad

Hei

 

Jeg er en Mann på 29år som har røyket siggaretter og etterhvert tobakk siden jeg var 13år gammel, når jeg sluttet å røyke ved en alder av 25 røyket jeg 1 og en halv tobakk i uken.

Jeg var også sterkt plaget av astma frem til jeg sluttet og røyke og ønsket derfor og slutte og røyke da astmaen begrenset livskvaliteten min betydelig.

Prøvde alle kjente "Godkjente" måter og slutte på i Norge uten hell.

 

Jeg ble da introdusert for elektroniske sigaretter av en bekjent som hadde hørt om at jeg hadde prøvd alt for og slutte og røyke i mange år uten hell.

Han viste meg hvor jeg kunne bestille og hvor mange mg pr ml nikotin jeg burde ha for og tilfredstille røykesuget.

Jeg begynte med 36mg nikotin pr ml og greide og slutte med tobakk på dagen.

Takket være de gode mulighetene for og trappe ned på nikotin styrken på elektroniske sigaretter er jeg i dag 4 år senere nede i 3mg nikotin pr ml.

Jeg brukte både anfallsmedisiner og forebygende astma medisiner daglig mot astma før jeg sluttet og røyke og byttet over til elektroniske sigaretter, men i dag har jeg neste 4 år uten bruk av astma medisiner.

 

For meg har elektroniske sigaretter forbedret helsen min betydelig og har stor tro på at den kan gjøre det for mange andre også i en prosses mot og bli helt nikotin fri.

 

Det er her viktig at man åpner opp for et marked for elektroniske sigaretter i Norge uten at man må betale mere en det vi i dag gjør når vi handler fra utlandet gjenom netthandel.

Hvis ikke er jeg redd for at en stor gruppe av personer som potensielt kunne greid og slutte med tobakk/sigaretter ikke greier det p.g.a dårlig tilgjenglighet.

Angående pris mener jeg det er viktig og ikke beskatte det som tobakks produkter siden det da blir så dyrt at det muligens vil oppstå ulovlig import/smugling.

 

Med hjelp av Elektroniske sigaretter har jeg greid og slutte på dagen og røyke( og holdt meg røykfri i 4år).                                                            Blit kvit astma plagene mine.                                                                   Fått mye bedre kondisjon.                                                                      Sjeldnere luftveissykdommer.                                                                       Føler meg generelt sett mye friskere.                                                           Bedre økonomi.

 

Mvh Magnar Isaksen Elvetun