Høringssvar fra Anonym 19.09

Feil tankegang

Dato: 19.09.2016

Svartype: Med merknad

Etter å ha røyket tobakk og sigaretter siden jeg var 13-14år, byttet jeg ut sigarettene med damp den 3.Spetember 2015.

Da jeg bestemte meg for å prøve dampen som alternativ til sigaretten røykte jeg ca 30sigaretter om dagen. Pusten var tung og dårlig, jeg var ofte sjuk i form av kraftige forkjølelser, og jeg hostet opp slim konstant.

Jeg kuttet ut sigarettene på dagen takket være skikkelig damputstyr og ejuice med nikotin, og siden den dagen har jeg knapt vert sjuk og kroppen er generelt mye bedre. 
Jeg har pr. dd. ikke tatt EN sigarett siden jeg begynte med dampen, og jeg er sikker på at den har gitt meg mange flere år å leve.

Dampen har også hjulpet min mor til en helt røykfri hverdag. 
Hun har bla både kols og astma, og hu kjente stor forandring på lungene sine etter kort tid som damper. I dag er hun 100% uavhengig og har også lagt bort både tobakk og damp takket være tilgangen på skikkelig utstyr.

Slik regjeringen ønsker å regulere dampen er jeg sikker på at dette vil knekke dampemiljøet og røykeslutten og få flere tilbake til sigaretten igjen dessverre. For meg virker det som at uavhengig forskning er uvesentlig og egen vinning i form av avgifter er viktig for regjeringen. Hva med folkehelsen?

La dampen leve,og reguler den med måte slik at vi fortsatt kan se utvikling og forbedring av utstyr, og tilgjengeligheten ikke forsvinner helt.

Hilsen en livsglad damper.