Høringssvar fra Linda Borgan

Min historie

Dato: 23.09.2016

Svartype: Med merknad

Hei.

Jeg er en dame på 46 år som startet å røyke i slutten av tenårene. Oppdaget dampen for litt over to år siden, etter den første, fomlende utprøvingen ang utstyr og dampevæske, fant jeg min hylle, for å si det sånn. Slutta med røyk på dagen!! Var veldig enkelt når jeg fant utstyr som funka for meg og rette nikotinstyrken på dampevæsken!! Savnet etter røyk ble totalt fraværende, og helsa ble bedre. Hadde høyt blodtrykk og gikk på medisiner for dette, nå er jeg medisinfri!! Lukt og smak kom tilbake. Ikke vært skikkelig forkjølet på over to år, jeg som pleide å lide meg igjennom det minst fire ganger pr. år før...

 

Håper dere virkelig tar til fornuft og gjør damping i dagens form, tilgjengelig for alle de stakkars sjelene som ikke har oppdaget dampen enda!! La dampen bli regulert som et nytelsesmiddel, som det er, og ikke som et tobakksprodukt, da det ikke inneholder tobakk i det hele tatt. Skjer ingen forbrenning, kun en oppvarming av væske som avgir damp!! Dette er det største som har skjedd på den skadereduserede fronten siden hjulet ble oppfunnet, dampen kan redde mange liv hvis dere gjør den allment tilgjengelig for folk!! Uten alle de dyre avgiftene dere planlegger. La prisene få være som de er nå, sånn at dampen står frem som et reelt alternativ til tobakken. Blir den like dyr som røyk, vil det ikke være et reelt alternativ!! Og folk vil heller da velge den mere lettvint tilgjengelig, skadelig røyken! 

Ang damping på kafeer, restauranter og andre offentlige steder... helt greit at jeg må gå ut å dampe sammen med røykerne, gjør det allerede nå og har rekrutert mange røykere over på damp på grunn av det. Folk blir nysgjerrig på hva det er, og jeg forklarer villig vekk og de vil gjerne prøve, for de aller fleste av de som røyker, vil jo gjerne slutte, men ikke funnet en metode som funker. Og DAMPEN FUNKER!! Det finnes tusenvis av eksempler i Norge på det, og millioner over hele verden som er et levende bevis på det. 

 

Så kjære den det måtte angå, her har du en enestående anlednign til å være med på å redde tusenvis av liv med ett par tastetrykk... hvor kult er ikke det?? La dampen være som den er i dag, la oss få kjøpe utstyr som funker, dampevæske som funker, kjøpe ting vi trenger via nettet i Europa... La oss sammen redde liv!!

 

Takk for oppmerksomheten! 

 

Mvh Linda Borgan, stolt ikkerøyker!! :-)