Høringssvar fra Mette Randi

Høring om forslag til endringer i tobakksforskriftene og ny forskrift om elektroniske sigaretter

Dato: 20.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg er en av dem som har begynt å dampe i stedet for å røyke mine 20 sigaretter. Uten dampen hadde jeg ikke klart å slutte, derfor synes jeg det er helt fjernt at damp skal under tobakk loven, for damp har ingenting med tobakk og gjøre. 
Jeg håper dere som er våre folkevalgte vil gå for at vi fortsatt skal kunne få dampe på lik måte som vi gjør nå, at dere ser at dette ikke kan sammenlignes med røyk og tobakk, men som et nytelsemiddel. 
Jeg vet med meg selv at uten tilgang på damp, vil jeg nok begynne med de forhatte sigarettene igjen, noe jeg helst vil unngå. Skulle dere gjøre endringer til dagens lover, vil dette bli hverdagen for flere enn meg, da blir vi røykere igjen. 
Ta til vettet, damp er sikkert ikke 100 % ufarlig, men sigaretter og tobakk er enda mer skadelig! Vi som damper trenger denne, iallefall vil vi trenge den til vi selv kommer over alle hindre til å forbli helt røykfrie. Det er vel det dere forlkevalgt vil, at flest mulig skal stumpe røyken? Er det det, så ikke gjør det enda vanskeligere med nye dampelover som gjør det umulig for oss og fortsette som før.