Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 152148

Røykeslutt

Dato: 13.09.2016

Svartype: Med merknad

Vil dele erfaringen jeg har med å bytte ut vanlige sigaretter med elektroniske sigaretter (damp) Etter over 30 år som røyker med mange mislykkede forsøk på å bli røykfri bestemte jeg meg for å prøve damp. Hadde i utgangspunktet ikke veldig stor tro på at ville fungere. Etter dag nr 2 med damping så ble det enkelt å holde seg unna vanlige sigaretter (overraskende nok) Har ikke røykt vanlige sigaretter siden da.

Det første jeg merket det på var pusten. Det ble lettere å puste inn gjennom nesen og det virket som jeg fikk mye mere luft i lungene.

Så begynte nesen å fungere bedre. Luktesansen ble merkbart sterkere og jeg følte meg mye renere i nese/svelg. Spyttproduksjonen har tatt seg opp og jeg er ikke lenger tørr i munnen.

Blodsirkulasjonen har blitt bedre så jeg blir ikke så lett frossen. Merker det spesielt på bena som ofte var veldig kalde.

Dette hadde jeg ikke klart å oppnå om jeg ikke har brukt (og som jeg fortsatt  bruker) damp. Derfor håper jeg virkelig at det ikke blir vanskeligere, mer kronglets og dyrere for oss som har kuttet ut røyken og fortsette med et alternativ som ikke påvirker kroppen på samme negative måte som vanlig tobakk/sigaretter.

En annen positiv ting med "dampen" er at man får e-væske med mange forskjellige smaker. Da slipper man trøstespisingen som de fleste gjør ved røykeslutt, og som ofte fører til en vektøkning på 10-15 kilo

Har bare positive erfaringer med røykestoppen, men jeg har aldri klart å slutte uten at jeg hadde damp m/nikotin (lovlig handlet i Sverige) som et alternativ.  

Dagens regelverk gjør dampen til et mye bedre alternativ og billigere enn vanlige sigaretter, men selvsagt  hadde det vært ønskelig å kunne fått kjøpt dampvæske med nikotin i Norge