Høringssvar fra Trym

Esigarett er ikke en tobakksvare

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

jeg begynte å røyke når jeg gikk på videregående skole. Jeg begynte å røyke fordi det var kult. Fordi det var farlig og fordi det var forbudt. For ett og ett halvt år siden røykte jeg minst tyve om dagen. Om morgningen peip det i brystet og etter en kraftig hostebyge var eg klar til å stå opp. Med bankende hjerte og blytung pust karret eg meg opp trapper og stiger. 

 

Jeg prøvde å slutte å røyke med snus og tyggis men tyggisen var for dyr og snusen var for god så nå hadde eg plutselig to stygge og farlige uvaner. Jeg prøvde nikotinspray men det er det verste jeg har vært med. Nikotinspray er vondt og kun en masochist kan klare å bytte ut røyken med den. Så fikk eg en esiggarett av en kompis. Det var en sånn penn lignende sak og med den klarte eg å slutte på dagen. 

Det var en billig e sigarett og den ble såklart ødelagt med en gang men etter litt prøving og feiling fant eg ett dampeprodukt som funket for meg. Jeg hadde aldri klart å finne produktet som passet meg hvis det hadde vært avgiftsbelagt så mye som det nå ser ut som det kanskje blir. 

Esigaretten er det mest suksessfulle røykeavvenningsproduktet vi har idag. Det er ingen som har råd til alle disse avgiftene! Hverken privat personer eller bedrifter. Det kommer til å sette en stopper på alle dampebutikkene i Norge. Det er utrolig mye deiligere å sette til livs en røyk en å dampe på en esiggarett. Hvis esiggaretten blir drit dyr er det ingen som kommer til å gidde å prøve engang. Det kommer til å selges i mørkesmug ikkje i opplyste lokaler med hyggelig betjening som vet hvor produktene kommer fra.

Det dør mange mange mange nordmenn hvert eneste år av tobakksrelaterte sykdommer! Damp er ikke tobakk! Nikotin er ikke farlig! Koffein er giftigere en nikotin! Esiggaretten er 95% mindre skadelig en sigaretter! Ikkje ødelegg for alle de nordmennene som trenger ett nytt og bedre liv. La oss få leve ett røykfritt liv å ha dampen vår i fred..