Høringssvar fra Martin

Frihet

Dato: 25.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg heter Martin 29 år og far til 2 gutter. Jeg har røyket siden jeg var 14 år gammel og hadde ikke noe ønske eller planer om å slutte å røyke selv om hadde store hostekuler og sleit med pust. Jeg kom over e-Cigg i tobaksshoppen i Sverige på handel av tobakk og snus til billig penge. Jeg så dette først og fremst som en mulighet og unnskyldning for å ''røyke'' inne. Dette ble den siste gangen jeg kjøpte tobakk, dampen hadde en større effekt en jeg hadde trodd og er i dag 220 dager siden sist jeg røyket tobakk. 

 

Jeg er evig glad for at dampen fant meg og at den var overkommelig i pris og tigjengelighet slik at jeg fikk tatt denne i bruk. Mine barn har fått en far som ikke må ut å gjemme seg unna ved jevne mellomrom og lukter surt. Og i tillegg har råd til å gi dem det de trenger og har lyst på i livet. 

 

Det er jeg derimot er redd for nå er at statlig makt vill gjøre det tilnærmet lik umulig for andre å bli røykfrie ved bruk av damp om det innføres slike reguleringer som foreslått. Gi den lille mann muligheten å gjøre seg en bedrift og kunne selge dette over disk i Norge. For Guds skyld ikke gjør monopol på dette også! Nikotin er nikotin!  

 

tenk på alle skattepenger som går til mennesker syke av tobakken! 

Gi oss en mulighet til å redde oss selv, ikke frarøv oss vårt lys i enden av tunnelen. 

Dette er deres mulighet å gi noe mer enn skremselspropaganda til folkehelsa.