Høringssvar fra Trym

absurd knebling av helsefremmende røykeavvenningsapparat

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

Hei. Jeg røykte minst 20 sigaretter om dagen. Det var slitsomt å gå opp trapper, på morgningen våknet eg av kraftig hosting og piping i både hals og bryst. Da tenkte jeg no må jeg slutte å røyke men det skulle vise seg å ikke være så enkelt. Jeg prøvde tyggis det var helt hinsides dyrt så det var mye lettere å kjøpe en pakke med røyk. Så prøvde eg nikotinspray. Det fungerte litt bedre men det var bare fordi jeg gruet meg så ekstremt mye til å spraye flytende nikotin ned i halsen. Nikotinspray er kanskje noe av det mest ubehagelige eg har prøvd. Røyken var ikke langt unna og når eg gikk på fest eller var på jobb der vi var flere som røykte, var eg ikkje vond å be.

Min beste kamerat hadde nettop kjøpt seg en esigarett. En tynn pen lignende sak som produserte lite damp. Han hadde fått to penner i pakken så han ga meg en og på den dagen så klarte eg å slutte helt med å røyke. tok ikke så veldig lang tid før esig pennen ble ødelagt. Den var ikke akkurat laget for å vare så jeg fikk prøvd meg litt fram og fant til slutt noe som funket for meg. og jeg har ikke tatt en eneste røyk siden den gang.

Jeg føler meg ekstremt mye bedre for å ikkje si jeg føler meg ikke syk lenger. Hvis esigaretter blir pålagt de avgiftene som blir foreslått er det ingen som har penger til å drive bruke esigaretter. man har ikke råd til å prøve å feile for å finne noe som funker for seg selv i denne jungelen av dampeprodukter. Det er ingen norske nettbutikker som har råd til å drive butikk når en 10ml med E-juice må koste 400 kroner for at de skal klare å tjene inne til alle avgiftene. i mørke bakgater kommer det til å selges dampeprodukter under bordet uten noensomhelst form for regulering eller kvalitetskontroll. Dette er ikkje den riktige veien å gå. Værsåsnill ikke vær urimelige når dere nå skal bestemme over norges helse. Det har blitt sagt at esigaretten er kanskje en av de viktigste helsefremmende hjelpemidler som noen gang er funnet opp. Det er livsfarlig å røyke men folk gjør det likevel! vi trenger reklame på tv som forteller folk at Esigaretten ikke er så farlig som de skriver i avisen. den er ekstremt mye mindre farlig en den livsfarlige sigaretten. The Royal College of Physicians i London er alle sammen enig i at den elektroniske sigaretten er minst 95% mindre helseskadelig enn den konvensjonelle sigaretten.  Mangen mangen mangen nordmenn dør hvert eneste år av tobakksrelaterte årsaker. kanskje de hadde klart å slutte tidsnok hvis Esigarett tilbudet hadde vært mer appelerende. Esigaretten er ikke kul, Esiggaretten er ikke farlig. Esiggaretten er ett helt ekstremt velfungerende røykeavveningsprodukt!