Høringssvar fra Mathilde Lea

La oss få ha dampen!

Dato: 26.09.2016

Svartype: Med merknad

 Jeg kjøpte min siste pakke sigaretter 1. april 2015. Da hadde jeg røyket 20 sigaretter hver eneste dag siden jeg var 14. Jeg er nå 31.

1. april 2015 meldte jeg meg inn i Damp i Norge på Facebook, og fikk tilsendt min aller første damper, eller "mod", som vi kaller det. Det var en gave. Den beste gaven jeg noensinne har fått. Jeg sluttet å røyke på dagen. Jeg hadde ikke engang bestemt meg for det, men slik ble det - og slik er det.

Da jeg begynte å dampe, brukte jeg 18 mg nikotin på e-juicene mine. Men siden den gang har jeg altså også klart å kutte ned, fra 18 mg til mellom 6-8 mg. Jeg har altså ikke bare fått kuttet ut alle de giftige stoffene i sigarettene, men også fått halvert, om ikke tre-delt selve nikotinforbruket. Det er ingen tvil om hva dampen har gjort for helsa mi!!

Men. Dette forslaget til regulering av dampen, det vil ødelegge dette for meg. Først og fremst, er vi avhengige av å ha utstyr som fungerer. Det gjør ikke disse små "sig-a-like" variantene, altså, de som ligner på vanlige sigaretter. Deretter er vi nødt til å ha tilgang på juice, det er hele poenget med å dampe. Dette forslaget deres vil i praksis gjøre det umulig for oss å få tak i og bruke dampen på den måten den er ment til å gjøre.

La dampen være lovlig, på samme måte som alle andre nikotinholdige hjelpemidler. Ikke reguler det på denne måten, en måte som gjør det umulig å bruke dampen som sigarettsubstitutt. Hør på alle i Norsk Dampselskap og Damp i Norge, de vet hva de snakker om. Dampen er så viktig, for så mange!

La oss ha dampen vår!! Ikke ødelegg noe som er så bra, for så mange!