Høringssvar fra Anonym 07.09

LA HELSEN BLI BEDRE!

Dato: 07.09.2016

Svartype: Med merknad

Jeg fikk helt sjokk når jeg leste på nettet at dette fantastiske hjelpemiddel, faktisk blir satt i samme bås som tobakk!

Jeg var 13 år når jeg begynte å røyke.  Har alltid hatt lett for å få bronkitt/lungebetennelse, og røyken gjorde ikke den saken noe bedre. Veldig tung pust hele tiden og spesielt om natten (+ så mye mer). Den tok livet av meg, sakte men sikkert. De  siste 2 årene har jeg mistet to av mine nærmeste, og to til har nå fått beskjeden at de har kolst. Jeg visste at dette kom til å skje meg om jeg ikke sluttet.

Nå er jeg 35 år og har dampet i 1 1/2 år uten noe tobakk på siden. Helsen har bedret seg betraktelig mye! Dette hadde jeg ikke klart uten dampen. Jeg brukte 18 mg nikotin, men senket til 12 mg etter jeg kjøpte meg et bra dampeutstyr. Går denne høringen gjennom med suksess,  ødelegger det livet til mange dampere. Meg selv inkludert. Det er så viktig å ha dette tilgjengelig. Både utstyr og nikotin, uten å måtte blakke seg helt. Jeg er livredd for fremtiden og håper virkelig at vi blir hørt!

Dampen er det beste som har hendt meg og helsen min. Ved å legge dette under samme bås som tobakk, vil antall røykere øke i Norge, sammens med lungesykdommer. Er ikke DET et argument som burde holde i massevis?