Forsiden

Høringssvar fra J.U.

Høringssvar

Dato: 18.01.2016

Svartype: Med merknad

Jeg er en kvinnelig stor eksrøyker (ca 20 sigarett daglig) med fartstid på 23 år. Mange midler ble prøvd alle disse årene: hypnose, nikotintyggis, Champix, plaster, inhalator.

Første gang jeg kom over elektornisk sigarett var i 2007, det var en sigarett-etterligning som ikke gjorde noe inntrykk. Jeg fortsatte å røyke frem til 2012 da jeg tilfelidg kom over en såkalt mods med større tank og batteri. Da skjønte jeg at dette kommer til å fungere. Jeg har ikke røykt siden da og er meget glad at jeg prøvde den løsning. 

Jeg registrerer at flere instanser uttrykker bekymring for at ungdom kan begynne å dampe hvis det blir tillatt. Men det stemmer ikke! Jeg har to ungdommer på 18 og 20 år og verken dem eller vennene deres kan tenke seg å dampe. Dette blant annet fordi at såkalte mods er store, tunge og upraktiske. Dessutten krever de en del vedlikehold. Ordentlige dampmaskiner (mods) som eks røykere bruker er ikke en løsning som ungdommer vil gå for, ungdommer vil ha mer lettvinte løsninger. 

Forbud mot mods vil ramme utelukkende eks røykere!

Jeg håper at vi eks røykere kan få beholde utstyret vårt og dampvæske. Ciga-likes vil aldri fungere for oss! Jeg er redd for at jeg blir tvunget tilbake til sigaretter :(.