Forsiden

Høringssvar fra Jan-Øyvind

Dampen vår!

Dato: 20.11.2015

Svartype: Med merknad

Jeg er 50 år gammel og har røyka tobakk siden jeg var 12 år gammel og har fått store skader av dette ved at jeg ikke hadde god lungekapasitet lenger og at jeg rett og slett var i meget dårlig form så lenge jeg brukte tobakk. Det vil si jeg begynte å merke dette for 12-13 år siden at jeg var meget redusert helsemessig og var meget lite aktiv av den grunn.

Jeg har prøvd det meste på markedet og aldri klart å holde meg borte fra tobakk lenger en 1 måned på det beste da jeg ble fullstendig satt ut av dårlig humør og depresjoner under disse slutte forsøkene mine. Med andre ord : jeg hadde ikke peiling på hvordan jeg skulle klare å slutte med tobakk.

Men så oppdaget jeg dampen og ville prøve den og klarte å slutte med tobakk på dagen uten å ha så mye som en dag med røyksug i det hele tatt. Dette var for meg helt utrolig å oppleve, og jeg må legge til at jeg ikke opplevde disse humøsvingningene lenger etter at jeg kom frem til dampen som jeg har holdt meg til nå i 4 måneder uten problemer. Jeg må få legge til at jeg gikk fra 24mg. nikotin til 0mg nikotin på 5 uker så dette var positivt for meg på alle måter.

At noen skal komme inn i bildet å forby dette produktet som i utgangspunktet ikke har noe som helst (etter min mening) med tobakk å gjøre synes jeg er å gå over streken. Tobakken er mye mer tilgjengelig en hva dette dampeutstyret er og tobakk vet vi dreper tusenvis av mennesker her i Norge hvert år.

Jeg har vist frem dette utstyret jeg bruker til flere venner og på denne korte tiden jeg har hatt dette så har 3 av mine venner og samboeren min gått bort fra tobakk og over til damp og det er 100% av dem jeg har fått til å prøve dampen så dette er helt klart noe som fungerer meget godt for røykere.

Jeg synes også at dere kan velge å gå utenom dette direktivet dere hele veien peker på da dette må la seg gjøre. Jeg blir så oppgitt av alt som skal komme i veien for dette produktet som nå viser seg og kunne hjelpe så mange mennesker med å komme bort fra tobakk og jeg ser ikke annet en att det er penger det handler om her også.Jeg blir faktisk helt satt ut av dette og synes det er trist at dette skal holdes tilbake på den måten at ikke folk selv skal få bestemme smak og nikotinstyrke selv slik at det blir enkelt å legge bort tobakken for jeg vet at det er få som vil ha denne tobakk smaken da den rett og slett er kvalmende etter å ha brukt den ei lita time etter min mening og dette ser jeg de fleste uttaler på forum rundt omkring på nettet. Bare den utalelsen om at det må være lekasjefrie enheter så man ikke får noen dråper med nikotinholdig juice på seg settes jo foran dette å komme seg vekk fra vanlig tobakk. Helt klart at dette skal holdes unna barn og dyr slik at de ikke får dette på eller i seg på noe vis men da mener jeg det er like farlig om ikke farligere med alle disse tingene vi har i husene våre som også kan skade/drepe barn og dyr.

Hvis det er slik at dere vi betaler for å "jobbe" for oss hele tiden skal la klingene mynt overgå helse så er jeg flau på deres vegne. Noen må da skjønne at dette blir på det beste bare dumt.

Her er noen FAKTA:

Dødsfall av røyking

Antall døde av røyking registreres ikke, og tallet må dermed beregnes. Det finnes ulike beregninger av hvor mange som dør av røyking i Norge. Norske utregninger fra Folkehelseinstituttet for 2003 viste at 6 700 dødsfall i året skyldtes røking. Med en annen metodikk har Global Burden of Disease estimert at om lag 6 600 dødsfall i Norge kunne tilskrives røyking i 2010.

I gjennomsnitt taper hver person som dør av røyking 11 leveår. Nær ?halvparten av storrøykerne er døde før 70-årsalderen

 

Jan-Øyvind