Forsiden

Høringssvar fra Sølvi

Lovendringen sier ja til tobakk - nei til damp

Dato: 14.01.2016

Svartype: Med merknad

Vi er tusener som har sluttet å røyke ved hjelp av damp, og veldig mange av oss har røyket mye og lenge - det dreier seg om flere tiår. Felles for mange av oss er at vi har forsøkt å slutte. Vi har forsøkt alskens produkter - nikotinplaster, nikotintyggegummi, nikotinspray, antidepressiva, hypnose - listen er lang. Mange av oss har også forsøkt esigaretter, uten å lykkes. Det siste utstyret gir oss mulighet til å regulere nikotinstyrke - mange reduserer denne etter hvert,  finne en smak vi liker. Fleksibiliteten er en vesentlig årsak til at de fleste som forsøker å slutte ved hjelp av mods (batteri) og dampvæske (ejuice) faktisk blir røykfri. Nær alle som er medlem av NDS hevder at dette har gjort dem røykfrie. Bare en ubetydelig prosent har klart dette ved hjelp av sigalikes som er det eneste som ser ut til å bli lovlig.

Min frykt er at beslutningstakere ikke har god nok kjennskap til hva damp er samt at de skal vise manglende evne til å sette seg inn i det. Det er viktig å lytte til andre enn de som har økonomiske interesser i å hindre at damping legaliseres (les tobakksindustien, legemiddeltilvirkere og kanskje skattemyndighetene).

Mange av høringssvarene inneholder lenker lenker til ulike uttalelser fra seriøse forskere. Sett dere inn i dette før dere tar en avgjørelse - og si nei til en lov som forbyr damp (men sier ja til sigalikes.

Hilsen Sølvi

http://www.dagbladet.no/2015/10/27/nyheter/innenriks/e-sigaretter/41701116/