Forsiden

Høringssvar fra Else Jorunn Bruvær

La oss beholde dampen!

Dato: 19.01.2016

Svartype: Med merknad

Jeg har røykt i 34 år. Har prøvd å slutte flere ganger ved hjelp av Nicorette tyggegummi og sugetabletter, har lest x antall røykesluttbøker og kun holdt meg røykfri i korte perioder med mye ubehag.

For 3/4 år siden kjøpte jeg e-sigaretter (cigalikes) men syntes ikke de smakte noe godt og hjalp meg ikke. Dessuten ligner smaken på tobakk, og det ønsker jeg ikke.

I august kjøpte jeg mitt første dampeutstyr og e-juice med nicotin og tenkte at dette kan fungere. Jeg dampet og røykte om hverandre frem til november. Fra da av har jeg kun brukt damp med nikotin og kjenner at jeg endelig har funnet noe som kan holde meg borte fra sigarettene. Mangfoldet i smaker på e-juicen og også de ulike nikotinstyrkene appellerer til meg, og har gjort det enkelt å kute ut sigarettene.

Dersom dette regulativet blir innført og gjør det både vanskelig å få tak i e-juice med nikotin og dampeutstyr, er jeg stygt redd for at veien tilbake til sigarettene er kort, jamfør mine tidligere dårlige erfaringer med andre røykeslutt-produkter.

Damp er IKKE tobakk og hører heller ikke til under tobakksregulativet etter mitt skjønn.

 

mvh

Else Jorunn Brunvær