Forsiden

Høringssvar fra Jan Christian Frodahl

Det er så skuffende

Dato: 18.01.2016

Svartype: Med merknad

Det er så skuffende at artikkel 20 i det hele tatt vurderes implementert sammen med resten av dette direktivet (TPD).

Jeg forstår ikke at det ikke tas seriøst når flere titalls tusen bare i norge har sluttet å røyke ved hjelp av dampen, og det er bevist i flere studier at det er minst 95% mindre skadelig enn tobakk og sigaretter og enkelte (troverdige, UAVHENGIGE studier som ikke er fra f.eks Harvard der de årlig mottar store dnasjoner fra Big Pharma og co) hevder opptill 1000 ganger mindre skadelig enn sigaretter. Hvorfor blir hverken oss som ønsker ett tryggere alternativ som er bevist å ikke være kreftfremkallende eller de utallige studiene der ute vurdert?

Hvorfor er i det hele tatt dampen som ikke er ett tobakksprodukt inkludert i dette direktivet som omhalnder tobakk og sigaretter?

Hvorfor skal ikke hundretusener få anledning til å slutte ved hjelp av damp? Er det ikke det dere ønsker? At folk skal slutte å røyke og være i arbeid lenge så dere får inn skatten deres?

Eller er de 20 milliardene i året dere vil tape om alle slutter å røyke så forlokkende at dere lar oss pådra lungekreft og alskens sykdom fordi dere taper så mye penger..?

Politikerenes behandling av denne saken har vært preget av uvitenhet og arroganse, og kreftforskere blir utnevnet eksperter på damp, mens de kommer på tv og viser at e har NULL kunnskap om temaet, og det gjelder dere politikere også. Dere kan jo ingenting om det så hvorfor i all verden kan dere med gos samvittighet nekte OSS å velge ett sunnere liv?

Her er hvorfor: 20 milliarder i året. Det er prisen dere har satt på vår helse. Mennesker som min mor er i dag uføre pga røyk og folket sitter igjen med regningen til trygden hennes.

Mange tusen der ute vil nå dø fordi dere er så uansvarlig og ignorante at dere ikke evner å sette dere inn i forskning som tar noen timer å finne ut av sannheten om.

Men dere prioriterer avmakt, mangel på handlekraft, ignoranse, uvitenhet, og medgjørlighet ovenfor EØS selv om alle som har vært på polet vet av vi har reservasjonsrett.

Så jeg håper dere tar inn kreftpengene deres og gråter dere i søvn, fordi mange mennesker vil lide pga deres inkompetanse og grådighet.

Jeg håper det ikke blir fler av de jeg kjenner og er glad i..

Dere har ikke min stemme!

Mvh, Jan Christian Frodahl