Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 164328

Dato: 06.05.2021

Om jeg har koronasertifikat eller ikke, så utgjør det ingen forskjell så lenge jeg ikke tar vaksine. Jeg blir utestengt uansett, og holder meg dermed uansett til reglene om å feriere i landet og holde avstand.

En annen utfordring dere også burde tenke på, er f.eks. om blod- og organgivere er registrerte med om de har tatt vaksine eller ikke mtp evt konsekvenser for mottaker.

Det er konsekvensene av vaksinen jeg ikke ønsker å risikere, selv om min almen tilstand er meget bra. Og fordi jeg både fysisk og psykisk er over snittet sterk, så vil evt smitte av korona sannsynligvis tilføre meg mindre risiko for harde symptomer enn vaksinen.

Vaksinen bør gå til de som er i risikogruppen, og vi andre bør heller få ett friskhetspass.

Hvorfor skal jeg utsette meg for risiko pva risikogruppen? Spesielt dersom vaksinerte risikogrupper ikke tar hensyn de burde ta mtp egen helse.

Slutt å selge tobakk og rusmidler som f.eks. alkohol eller krev helsepass ved utsalgssteder inkludert junk food-steder. Legemiddelindustrien har nok for stor makt den også.

Beklager, men det virker ikke som om det er helsen til folket som er regjeringens fokus. Vi snakker nok desverre mer om makt og penger. Inntil dette fokuset endrer seg, så vil psykisk helse fremdeles være en av landets største utgiftsposter/sykdomsårsaker - og det kan det ikke skaffes vaksine for...