Høringssvar fra Børge Indergaard

Dato: 09.05.2021

Svartype: Med merknad

I dagens samfunn, hvor det har vært veldig stor fokus på GDPR, personlige rettigheter og rett til eget privatliv, samt å kunne beskytte sitt privatliv, og at mennesker ikke skal bli diskriminert basert på hudfarge, kjønn, etnisk bakgrunn, religion, og andre faktorer, så synes jeg det er svært hyklersk og innføre et koronasertifikat, som direkte og inndirekte vil føre til åpenbar diskriminering og forskjellsbehandling av mennesker basert på egne private valg.

Det er ikke lenge siden det var uhøflig og spørre hverandre om politiske syn, hva man stemte på politisk, og hvilke personlige og private valg man tok i livet. Det var en selvfølge at man kunne svare "det har du ikke noe med". Og om jeg velge å injisere kroppen min med en veske eller ikke, har ingen noe med. Det er mitt, og kun mitt valg. Og jeg skal kunne holde det privat, uansett hva mitt valg var, uten å bli forskjellsbehandlet på grunn av at jeg ikke vil dele hva jeg valgte å gjøre med noen, selv ikke med staten.

Koronasertifikatet bryter med det norske samfunnets etiske og moralske regler, og ville vært et stort overtramp for folk flest. Hva EU og resten av Europa gjør, det får de velge selv. Norge er ikke en del av EU, og således bør vi ikke la oss påvirke av hva de velger å gjøre.