Høringssvar fra Bodil Ekern

Dato: 07.05.2021

Jeg er imot coronasertifikat fordi dette vil ikke kunne bli rettferdig av mange årsaker. Først og fremst er dette en hastegodkjent vaksine i en krisesituasjon pga pandemi. Som kjent tar det mellom 10 og 15 år å utvikle en god, trygg vaksine. Disse coronavaksinene som nå er på markedet har blitt utviklet på noen måneder bare, og er fremdeles i utprøvingsfasen. De blir ikke godkjent før våren 2023, hvis de blir godkjent i det hele tatt...

Mange med underliggende sykdommer vil ikke kunne ta vaksine fordi det vil gjøre de enda sykere og noen vil i verste fall dø av det. I meningokokkvaksine forsøket på slutten av 1980- begynnelsen av 1990 var det veldig mange som ble vaksineskadde med kroniske lidelser som blandt annet ME og narkolepsi for å nevne noen. De ble ikke trodd og de fikk heller ikke noen erstatning fra staten i ettertid. Det samme skjedde med svineinfluensavaksinen i 2009(tror jeg det var)

Man kan ikke pålegge et helt land å vaksineres med en vaksine som er så lite utprøvd og forsket på. WHO fraråder også bruk av vaksinepass da dette vil gi for store forskjeller blandt folk og land.

Bodil Ekern