Høringssvar fra Birgitte Frøiland Helgevold

Dato: 10.05.2021

Jeg er sterkt i mot inføring av vaksinepass.

Det vil kunne føre til et samfunn som Norge slett ikke ønsker å sammenligne seg med, hvor befolkningen splittes og hvor man vil kunne få mer hat og mistenksomhet. Dette er det siste vi trenger etter korona-året 2020/21.

Vi trenger en samlet befolkning som tar vare på hverandre, og respekterer hverandre – og hverandres frihet. Det vil ikke en pass-ordning gjøre.

Hva med barna? Hva med barna av de vaksinerte eller uvaksinerte? Hvordan vil ikke dette bli en belastning for sårbare barn, som allerede har hatt et tøft år med en helt ny hverdag? Når foreldrene ikke kan ta de med på biblioteket, eller handle bursdagsgave i butikken? Kinotur er utelukket, og cafeturen en regntung dag skal nytes utendørs... Dette er en så hårreisende gal utvikling at nå må politikerne tenke seg godt om!

Det aller største argumentet for at dette er en dårlig løsning, og absolutt ikke må innføres, er at vi per dato forholder oss til noen vaksiner som på ingen måte er ferdig uttestet. Vi aner ingenting om hvilke langtidsbivirkninger de kan gi (eks kom narkolepsi etter svineinfluensavaksinen typisk etter ca 14 mnd...). Ved å innføre coronapass legger man også et press på befolkningen om å ta vaksinen – hvordan kan dette forsvares når vaksinene kun er midlertidig godkjent, og de som tar de er en del av uttestings-gruppen? Dette er en enormt stor risiko å ta, og jeg forstår ikke at dere politikere tørr å gamle med folks helse på denne måten.

Det er veldig mange alvorlige bivirkninger som rapporteres, også fra Moderna og Phizer (bare se på statistikkene fra USA).

Når man til slutt legger til at de vaksinerte også blir syke og kan smitte andre (og det begynner også å bli en del dødsfall blant fullvaksinerte i Norge), så faller det på sin egen urimelighet at et vaksinepass løser de problemene vi står overfor i samfunnet. Det vil kun skape nye problemer og splittelse i befolkningen.

Tenk dere godt om!

Med vennlig hilsen

Birgitte Frøiland Helgevold