Høringssvar fra Kenneth Kraft

Dato: 14.11.2022

Dette må med i lovverket:

Først: Vi trenger å gjøre det enklere for små og store næringsdrivende å sette inn kontanter i bank. Nå er det både for dyrt og lite tilgjengelig!

Pluss; vi trenger flere minibanker! De aller fleste slike ser ut til å ha blitt nedlagt og murt igjen rundt der jeg bor (Trondheim)

Og ikke minst; vi må gjøre det enklere å kunne betale med kontanter ved for eksempel kollektivtrafikk, hos leger/legevakt/sykehus etc. slik at de som er i kontrollerende forhold eller av andre grunner har behov for skjule sine besøk, har mulighet til å slippe å gjenlegge elektroniske spor.

Vi har også det opplærende elementet for barn, det er noe eget og spesielt å kunne spare og samle mynter og sedler selv, for deretter å kunne kjøpe det man så gjerne ønsker seg.

Når dette er sagt... jeg skjønner de globale mekanismene som er i spill nå. Kontanter "skal" vekk, og sentralbank-krypto (CBDC's) skal inn. Disse kan man manipulere og sette tidsfrist på, sette regionsperre på, og de blir kort sagt et instrument for å overvåke og styre oss på. Oppfører man seg dårlig? Vel, må har du plutselig ikke tilgang til midlene på kontoen din. Dette er ikke, fra et menneskelig synspunkt, noe noen av oss er tjent med. Men, spol fram 25 år og vi er der (om vi ikke begynner å bremse denne utviklingen!)