Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 151209

Mangelfull salgsdokumentasjon = mareritt for boligkjøpere

Dato: 15.01.2018

Svartype: Med merknad

Min samboer og jeg fikk tilslag på en leilighet i okotober 2016, vi overtok boligen i januar 2017. Bygget ble ferdigstilt høsten 2009 og boligen var ekstremt pent presentert. Selgers egenerklæringsskjema var "ren" uten anmerkninger, tilstandsrapport utarbeidet av takstmann likeså. Kort tid etter overtakelse avdekket vi at boligen har mange mangler, en del av dem kritiske. Ventilasjonsanlegg og det deler avdet elektriske anlegget er brannfarlig og begge baderommene har store feil. Vi trodde vi kjøpte et sukkertøy men fikk en bikkjebæsj pakket inn i cellofan.

 

Vi henvendte oss raskt til Help hvor vi hadde kjøpt boligkjøperforsikring. Vi fikk tildelt advokat som var ansatt i Help, men derfra var det lite bistand å få. Etter at de hadde brukt 3 måneder uten engang å klare å vurdere hvorvidt det var nødvendig å sende en takstmann ga vi opp og kontaktet ekstern advokat. Kostnadsestimatet på manglene utgjør 39 % av kjøpesummen. Likevel fikk vi blankt avslag fra Norwegian Claims Link som håndterer kravet på vegene av selgerne. For selgerne får det ingen konsekvenser overhodet at de har løyet og tilbakeholdt vesentlig informasjon.

 

I etterkant har vi fått kunnskap om at selgerene har bedrevet næringsvirksomhet ut fra boligen over flere år samt at bygget er satt opp av entreprenør som har brukt hovedsaklig østeuropeeisk arbeidskraft. FDV-dokumentasjon på boligen er forsvunnet og den utvidede dokumentasjonen som borettslaget sitter på er svært mangelfull. Dersom boligen hadde blitt solgt med tilstandsrapport så hadde mange av forholdene ved boligen vært omtalt. Da hadde vi aldri tatt oss bryet med å gå på visning engang, langt mindre lagt inn bud. Nå sitter vi her med en slunken sparekonto, en bolig som knapt nok er verdt noe som helst og livet er fullstendig på vent. Dersom regelverket hadde vært mer likt systemet de bruker i Danmark så hadde situasjonen vært en helt annen.

 

Dokumentasjonen som er pålagt ved salg av boliger gir egentlig ingen informasjon. "Takst" er skrevet at takstmenn som har tett tilknytning til megler, og er åpentbart et bestillingsoppdrag. Det får ingen konsekvenser for selger å svindle, og kravene fra kjøpere håndteres av forsikringsselskap på begge sider som har som forretningsmodell å trenere, avslå og bruke til dels uetiske metoder for å trette ut uheldige kjøpere. Slik som regelverket er i dag har man som forbruker større rettigheter ved kjøp av en mikrobølgeovn enn bolig og de økonomiske konsekvensene for kjøper er enorme.