Forsiden

Høringssvar fra Kristin Them

Dato: 04.03.2022

Nei til forlengelse av koronasertifikat.

FHI ville i desember 2021 ikke anbefale booster til de mellom 18 og 45 år (kilde: https://www.aftenposten.no/norge/i/0GXBn0/fhi-anbefaler-ikke-dose-tre-til-alle-men-du-kan-gjoere-det-for-dugnade). Det er svært uheldig om personer i alderen 18-45 år tar vaksine for å få gyldig koronapass, ikke fordi de ønsker beskyttelse for covid. (At det blir politikk og ikke helse.)

Koronapass synes å være et mer politisk ønske enn smittevern. Et eksempel er smitte ved Louise i Oslo, (kilde: https://vartoslo.no/korona-louise-restaurant-bar-oslo/internasjonal-oppmerksomhet-rundt-omikron-utbruddet-i-oslo/341168) Her var alle 2G eller 3G pluss at de måtte vise negativ hurtigtest. (Det vil si de gjorde alt "rett" i forhold til koronapass.) Det viste seg at over 60 ble smittet og både med Deltavariant og Omikron. Foreløpig er det lite fagfellevurdert forskning på bruk av koronapass, men innenlandsbruken av koronapass i land som Israel og Østerrike vil kanskje bekrefte lite nytte?

Foreløpig gjenstår mye forskning på både nytte av vaksiner og tiltak, en forlengelse av koronasertifikat ser jeg ikke på som et nødvendig smitteverntiltak.