Forsiden

Høringssvar fra Andrea Skjetne

Dato: 21.02.2022

Denne loven vil vi ikke ha. Spesielt skremmende var det å lese om muligheten for å lovfeste tvangsvaksinering. Når jeg har fulgt med på hvordan denne pandemien har blitt håndtert rundt omkring i verden har jeg vært glad for at jeg bor i Norge. (Det var veldig skremmende å lese det som sto om Tyskland i høringsnotatet, og rapportene man har hørt fra land som Australia, USA og Canada og hvordan Covid-19 har blitt politisert der er ille.) Men nå vil Norge igjen dilte etter EU sine kontrollpåfunn.


Har vi ikke lært noe av denne pandemien? Har vi ikke lært at lockdowns og påbud om munnbind skader mer enn det gagner? Og det uten at det er vitenskapelig bevist at det funker. Det har vært snakket mye om å vise nestekjærlighet ved å vaksinere seg for ikke å smitte sårbare mennesker rundt oss, men så viser det seg at vaksinerte smitter likevel. Jeg har selvfølgelig forståelse for at samfunnslederne våre ikke kunne se inn i framtida og var nødt til å ta noen avgjørelser uten at de visste hvordan ting ville utspille seg i det lange løp. Men nå som vi har erfaringen med denne pandemien, hvordan kan vi da tenke at vi vil lovfeste muligheten til å stenge ned skolene og barnehagene våre på nytt? Hvorfor tenker vi fortsatt at det er en god ide å vaksinere og isolere alle og stenge ned hele samfunnet, i stedet for å legge til rette for at de som er i risikogruppa skal ha alle muligheter til å isolere seg og beskytte seg etter eget ønske? Hvorfor bruker vi ikke utallige millioner på å utruste sykehusene og bedre intensivkapasiteten i stedet for å bruke disse pengene på krisepakker til næringslivet, hvis vi er så redde for at sykehusene skal bli overfylte om vi ikke stenger ned samfunnet?

Det er skremmende å se hvordan massesuggerering av frykt og guilt tripping for å la seg vaksinere – både fra myndighetene og den vanlige naboen i gata – påvirker samfunnet vårt i en retning som ikke minner mye om nestekjærlighet. Trygghet for enhver pris er ikke er verdi som skal framheves på bekostning av frihet. Da går samfunnet vårt veldig fort i en totalitær retning. Og dit trodde jeg vi nordmenn var enige om at vi ikke ville.