Forsiden

Høringssvar fra Jon Ulv Deglum

Dato: 03.03.2022

"Høringsnotat - forlengelse av reglene om koronasertifikat"

Bare tittelen er egnet til å villede, for det er i praksis ikke bare noen forlengelse det argumenteres for, men også en kraftig utvidelse av virkemåten. Det gir meg svært bange anelser om intensjonen bak høringsnotatet, når man ikke engang er ærlig i tittelen. Det hadde vært enkelt å skrive "Høringsnotat - forlengelse og utvidelse av reglene ved koronasertifikat".

Nå som vi endelig har et pusterom fra tiltaksbingoen dere har spilt med befolkningen de siste to årene, er det på tide å evaluere alle disse tiltakene før man tilrettelegger for å iverksette nye. Siden det stadig har vært forskjellige tiltak, og mange har vært forsøkt uten å komme tilbake igjen ved en senere anledning, må det foreligge erkjennelser om at mange av dem ikke har virket etter intensjonen. Innrømmelser har det likevel vært dårlig med.

Presset om å vaksinere seg har vært utilbørlig allerede slik som det har vært, selv om vaksinene ikke har holdt lovnadene de ble lansert med. Effekten har bare blitt dårligere, og hvilke grupper som måtte vaksinere seg før man kunne åpne igjen har stadig blitt utvidet. Bivirkninger av vaksinene og alternative måter å beskytte seg på, har det nærmest vært forbudt å snakke om. Noe så enkelt som å anbefale befolkningen å sørge for å få i seg nok D-vitaminer ville ha reddet mange liv.

Jeg er selv en svært vaksinert person av tradisjonelle vaksiner, men har vært skeptisk til de senere års hastetilvirkede vaksiner. Det viste seg å være rett ved svineinfluensavaksinen, og det viste seg å være rett ved både AZ og Johnson & Johnson sine vaksiner, som raskt forsvant fra markedet. Moderna-varianten har mange land gått bort fra å benytte på den yngre befolkningen. Pfizer sin vaksine har også bivirkningsprofil som gjør den uegnet for den ellers sunne, unge og friske delen av befolkningen. FDA hadde opprinnelig bestemt at Pfizers dokumenter skulle holdes hemmelig i 75 år, men tapte i en domstol i Texas, og måtte begynne å publisere. "Cumulative analyses of post-authorization adverse event reports of PF-07302048 (BNT162B2) received through 28-FEB-2021" beskriver ca 42000 meldte bivirkninger, hvorav 1223 med dødelig utfall. Altså bare på de tre første månedene av vaksineutrullingen. Kanskje mest interessant er de ni tettpakkede sidene med "Adverse events of special interest" vedlagt dokumentet. Her er det mye man ikke vil ha! Hadde folk blitt forelagt et sannferdig pakningsvedlegg ville nok mange flere avstått fra å vaksinere seg.

Link til dokumentet: https://phmpt.org/wp-content/uploads/2021/11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf

Legemiddelverket har nå nærmere 60.000 bivirkningsmeldinger her i landet, men har så lenge jeg har fulgt med aldri klart å behandle noe særlig mer enn halvparten.

Jeg tvilet på at denne vaksinene igjen kan markedsføres som trygg og effektiv, og det strider mot all sunn fornuft at den skal danne grunnlaget for et vaksinasjonssertifikat som det her er snakk om.

Om dere så får en million negative høringssvar regner jeg med at dere innfører dette i en eller annen form uansett. Dere er hjertelig velkomne til å bevise at jeg tar feil. Vær forkjempere for at det faktisk eksisterer tankefrihet i Norge, og la det være opp til den enkelte hvordan man vil beskytte seg. Er sykdommen farlig nok, og vaksinen god nok vil jo de aller fleste vaksinere seg uten at det er behov for tvangsmidler slik høringsnotatet deres legger opp til.