Høringssvar fra Tor Inge Warholm

Dato: 28.10.2019

Med bakgrunn i flere år som sjømann finner eg det helt utrolig at det satses på vindkraft på havet.

En installation på havet, spesielt i Nordsjøen er utrolig utsatt for naturens herjinger. Trur det er vanskeleg for folk å forestille seg hvor sterke krefter det er snakk om.

Et vindkraftverk på havet vil bli utsatt for så sterke krefter at vedlikehold må foregå kontinuerlig, å selv da vil levetiden bli drastisk redusert. Kompositt bladene på vindturbinene er spesielt utsatt og har et stort miljømessig avtrykk. Det er også ikke sikkert stålkonstruksjonene heller tåler et langt liv på havet.

Alt dette kun for å elektrifisere noen oljeriggen som like gjerne kunne produsert energien sin selv. Er nok mye bedre å heller oppgradere gassturbinene på desse plattformene om det er behov for mer energi.

Det virker som regjeringen har fått co2 aldeles på hjernen og strør om seg med penger til alle mulige co2 reduserende tiltak som kun har en symbolsk effekt i beste fall, til noen svimlende priser som bedre kunne nyttes andre steder.

Hva med heller å oppgradere gamle energislukende skoler og sykehjem til dagens energi standard. Det er nok mer effektivt, tillegg til desse byggene da er bedre rystet mot fremtiden.