Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Prøveordning for fagskoler

Dette rundskrivet erstatter rundskriv F-01-12 og innebærer en utvidelse av den der omtalte prøveordningen for fagskoler, slik at den nå skal gjelde innenfor de fire fagområdene "kunst, kultur, design og håndverk", "medier og kommunikasjon", "IKT" og "merkantile fag". Prøveordningen går ut på at fagskoler som tilbyr fagskoleutdanning innenfor nevnte fagområder, skal kunne etablere tilbud for studenter som tas opp på grunnlag av fullført generell studiekompetanse. Rundskrivet fastsetter kriteriene for prøveordningen.

Dette rundskrivet erstatter rundskriv F-01-12 og innebærer en utvidelse av den der omtalte prøveordningen for fagskoler, slik at den nå skal gjelde innenfor de fire fagområdene kunst, kultur, design og håndverk, medier og kommunikasjon, IKT og merkantile fag. Prøveordningen går ut på at fagskoler som tilbyr fagskoleutdanning innenfor nevnte fagområder, skal kunne etablere tilbud for studenter som tas opp på grunnlag av fullført generell studiekompetanse.

Formålet med prøveordningen er å sammenligne opptakskompetansen med sluttkompetansen, og finne ut om det er forskjeller i sluttkompetansen ut ifra om studentene er tatt opp på grunnlag av en spesifisert yrkeskompetanse, generell studiekompetanse eller realkompetanse. Prøveordningen vil gi flere grupper mulighet til å ta fagskoleutdanning. Dette vil bidra til at flere får reelle muligheter til livslang læring, og dette vil øke kompetansen i arbeidslivet.

______________________________________________________________________________


Last ned rundskriv F-02-13 ved å klikke på lenken nedenfor.

Rundskriv F-02-13 (PDF, 364 Kb)


Dette rundskrivet er bare publisert i PDF-format. For å kunne lese PDF-filer må du ha installert en PDF-leser på din maskin. Det finnes flere PDF-lesere som kan lastes ned gratis på Internett.